Open Source Enterprise Solutions

Open Source Journal

Subscribe to Open Source Journal: eMailAlertsEmail Alerts newslettersWeekly Newsletters
Get Open Source Journal: homepageHomepage mobileMobile rssRSS facebookFacebook twitterTwitter linkedinLinkedIn


Open Source Journal Authors: Elizabeth White, Liz McMillan, Stackify Blog, Pat Romanski, Patrick Hubbard

Related Topics: CEOs in Technology, Cloud Computing, eCommerce Journal, SaaS Journal, SEO Journal, Startup Journal, Venture Capital, Open Source Journal, CIO/CTO Update, Java in the Cloud

News Feed Item

Webwinkelhost SEOshop mag met durfkapitaal Europa veroveren

AMSTERDAM, June 13, 2013 /PRNewswire/ --

HENQ investeert 1,1 miljoen in snelst groeiende E-commercebedrijf van Nederland

 

Dankzij een kapitaalinjectie van 1,1 miljoen euro van durfinvesteerder HENQ Venture Capital krijgt het webwinkelbedrijf SEOshop, het snelst groeiende E-commerce platform van Nederland, de kans om ook de Europese markt te veroveren met zijn succesvolle concept. SEOshop biedt ondernemers kant en klare webwinkels op maat tegen lage kosten en is daarmee in een paar jaar tijd uitgegroeid tot marktleider in de Benelux.

Het bedrijf dat de jonge internetondernemers Ruud Stelder (CEO) en Dennis Cuijpers (CTO) in 2008 begonnen telt inmiddels 37 werknemers. In korte tijd haalde het bedrijf 3000 klanten binnen uit Nederland, België en Duitsland, vooral uit het MKB, maar ook grote bedrijven en organisaties als Philips en Dance4life. Vorig jaar zag het bedrijf zijn omzet met 250 procent groeien en dit jaar verwacht SEOshop opnieuw een omzetstijging van 300 procent.

Stelder verklaart het succes door de eenvoud en het gebruiksgemak van het platform. ,,Wij ontnemen onze klanten alle zorgen. Wij leveren de tools waarmee zij hun eigen professionele webwinkel kunnen ontwerpen en onderhouden zonder dat ze daarvoor technische kennis nodig hebben," stelt hij.

De webwinkels worden door SEOshop automatisch ge-update met nieuwe functies en zijn goed vindbaar via Google. SEOshop heeft zelf een eigen app-winkel waarmee klanten hun webshops kunnen uitbreiden en nieuwe functies kunnen toevoegen, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, orderbeheer of betaling. Het platform werkt als een SaaS-dienst, wat staat voor Software as a Service. Dat betekent dat klanten niet voor tienduizenden euro's een webwinkel op een eigen server hoeven te bouwen, maar maandelijks enkele tientjes betalen voor software die ze online uit de cloud halen.

In een serie A ronde haalde SEOshop 1,1 miljoen euro op bij HENQ Venture Capital, dat het bedrijf met die investering wil helpen om de Europese markt te veroveren. Albert Geertjes, voormalig directielid van Hewlett-Packard, en Coen van Duiven, CEO van HENQ, zullen toetreden tot de Raad van Commissarissen van SEOshop.

,,Vooral de Duitse markt is klaar om wakker te schudden," zegt CEO Coen van Duiven van HENQ. ,,Die is redelijk conservatief vergeleken met de Nederlandse markt en Duitse ondernemers uit het MKB hebben pas recent de kosten- en efficiencyvoordelen van SaaS-oplossingen ten opzichte van dure 'open source' aanbieders zoals Magento ontdekt."

Meer informatie: http://www.getseoshop.com

More Stories By PR Newswire

Copyright © 2007 PR Newswire. All rights reserved. Republication or redistribution of PRNewswire content is expressly prohibited without the prior written consent of PRNewswire. PRNewswire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.